onsdag 9 december 2009

Virginia

Ett typiskt amerikansk hem för en medelklassfamilj i ett villaområde. Här bor min systerson med fru, katt och två söner. Sammy 5 år och Timothy 2½ år. Många villor i området hade satt upp juldekorationer framför huset med massor av lampor överallt på fasaden. Allt satttes på när mörkret kom och släcktes när det var läggdags. Slöseri på energi. Någon avfallssortering förekommer inte i Virginia, utan havet utanför kusten används som soptipp. Detta förekommer också i andra stater.
När vi kom fram var det 5 grader varmare än i Boston. På lördag regnade det och vi var inne hela dagen och lekte med pojkarna. Söndagmorgon var det frost på gräsmattan. På söndag åkte vi till kyrkan. Dom tillhör en Baptistkyrka ganska nära där dom bor. Pojkarna var i söndagsskolan under gudstjänsten. Det var mycket sång och musik. Efter gudstjänsten samlades besökarna i små grupper där man hade bibelstudier samt tog upp vilket hjälpbehov man kunde klara av. Mestadels handlade det om saker man kunde skänka bort till dom som inte har så mycket. På söndag snöade det i Boston.


1 kommentar:

  1. Hmmm, kanske vore bra om de börjar sopsortera. Låter hemskt att de dumpar allt i havet. Är de inte alls miljömedvetna???
    Vi har haft vår julavslutning med lite fika igår.
    Startar upp i januari igen.
    Anna-G

    SvaraRadera